vineri , iulie 19 2024
Home / Casa si Gradina / Usi Mobilier

Usi Mobilier

Este rentabil sa aleg corpuri si usi mobilier din MDF?

Cu siguranta stie toata lumea despre usi mobilier ca acestea nu reprezinta doar niste simple componente ale mobilierului. Ele sunt de asemenea elemente de design esentiale care pot sa transforme complet aspectul unei incaperi.

Indiferent ca este vorba despre dulapuri, biblioteci, noptiere, comode sau alte corpuri de mobilier, alegerea usilor perfecte poate face diferenta intre un spatiu obisnuit si unul remarcabil.

Cand vreti sa faceti o astfel de alegere, este recomandat sa va indreptati atentia spre mobilier cu usi din MDF, iar in randurile de mai jos puteti descoperi cateva motive cat se poate de evidente. Veti intelege cu usurinta de ce este rentabil sa faceti o astfel de alegere.

Usi mobilier din MDF

Mobilierul din lemn masiv este considerat de obicei frumos, atemporal si de inalta calitate. Fie ca este vorba de stejar, pin sau artar, exista o multime de optiuni cand vine vorba de utilizarea lemnului pentru mobila.

Cu toate acestea, lemnul masiv este foarte scump, iar multe persoane trebuie sa gaseasca alternative mai accesibile ca pret, iar mobilierul din MDF reprezinta solutia perfecta.

Usi MobilierAcest material MDF (fibra de densitate medie) este fabricat din fibre de lemn comprimate si adezivi. Este utilizat frecvent la fabricarea mobilierului si a usilor de mobilier datorita numeroaselor sale avantaje.

In randurile care urmeaza, puteti descoperi cateva astfel de avantaje, care va pot determina rapid sa alegeti mobilier si usi de mobilier din MDF:

1. Preturi mai accesibile

Ingredientul de baza al MDF este reprezentat de rumegus si aschii mici din alta cherestea. Acestea sunt toate deseurile colectate din procesul de prelucrare, ceea ce face ca materialul sa coste mult mai putin decat placajul si lemnul masiv.

Drept urmare, cand cautati atat corpuri de mobilier (dulapuri, comode, noptiere) cat si usi mobilier din MDF, le gasiti la preturi accesibile.

2. Suprafata neteda

MDF este presat extrem de compact in timpul procesului de fabricatie cu placi mari de otel, ceea ce face ca foaia generala sa fie extrem de plana si neteda.
Acest lucru face MDF ideal pentru vopsire, laminare sau atasare furnir atat pentru corpuri de mobilier cat si pentru componente cum ar fi usile.

Odata ce foile sunt taiate la dimensiunile potrivite pentru fabricarea usilor, marginile raman netede, in timp ce pe lemn masiv sau placaj marginile pot avea aschii sau pot avea goluri din cauza nodurilor naturale si a granulelor din lemn.

3. Materialul este consistent

MDF nu are o granulatie directionala precum placajul si lemnul masiv, ceea ce il face ideal pentru taierea si modelarea necesara in procesul de fabricare a usilor de mobilier. Alte materiale ar putea avea aschii sau nu ar fi atat de netede precum MDF-ul folosit in procesul de productie a usilor pentru mobilier.

4. Mai putine probleme de deformare

Spre deosebire de lemnul masiv, MDF-ul va ramane puternic in zonele in care exista umiditate. Drept urmare cand alegeti corpuri de mobilier si usi mobilier pentru baie de exemplu, unde nivelul de umiditate este mult mai mare, trebuie sa va orientati spre cele fabricate din MDF.

Chiar si cand alegeti mobila si usile acesteia pentru bucatarie, va puteti orienta spre MDF, deoarece si in aceasta incapere a locuintei poate fi un nivel mai mare de umiditate decat in dormitor sau sufragerie.

Concluzie

Asadar, cand doriti sa alegeti mobila si usi mobilier pentru orice incapere a locuintei, aveti mai multe optiuni. Este insa recomandat sa va orientati spre cele din MDF, datorita multiplelor avantaje pe care ar putea sa vi le ofere.

Nu exista o optiune mai potrivita si cu un raport calitate – pret mai avantajos decat corpurile si usile pentru mobilier din MDF.

Check Also

Automatizari Control Acces Brasov

Automatizari Control Acces Brasov

De ce as alege un sistem de automatizari control acces Brasov in cloud? Pentru multi …

Close