joi , februarie 22 2024
Home / Sanatate / Profilaxie Dentara Brasov

Profilaxie Dentara Brasov

La ce sa ma astept de la profilaxie dentara Brasov?

Ati auzit cel putin odata la diverse cunostinte ca merg la dentist pentru o procedura de profilaxie dentara Brasov? Ei bine, stiati ca exista persoane care atunci cand aud despre aceasta procedura, nu au multe informatii despre ce este si de ce este efectuata profilaxia? Acest articol va aduce la cunostinta informatii interesante despre profilaxia dentara. Aflati ce este si ce rol are, citind pana la final.

Profilaxie dentara Brasov: Ce este o astfel de procedura?

Programarile de profilaxie dentara sunt denumirea oficiala pentru controalele de rutina la cabinetul dentistului dumneavoastra. In timpul acestor intalniri, medicul dentist va efectua cateva proceduri si teste de baza pentru a se asigura ca dintii si gingiile dumneavoastra sunt sanatoase.

Programele regulate de profilaxie stomatologica sunt concepute pentru a ajuta medicul dentist sa identifice problemele inainte ca acestea sa devina grave. Fara aceste programari, riscul de a dezvolta carii si probleme mai grave, cum ar fi boala gingiilor, creste.

Profilaxie Dentara BrasovProfilaxia, luata din limba greaca, inseamna prevenirea bolilor sau pastrarea sanatatii. Programarile de profilaxie stomatologica, adesea descrise drept „profilaxie” de catre stomatologi, sunt vizite de rutina pentru sanatate.

Aceste intalniri regulate iau in considerare istoricul dumneavoastra medical, istoricul sanatatii bucale si orice probleme pe care le aveti in vedere. De aceea, fiecare programare de profilaxie este putin diferita si se bazeaza pe nevoile dumneavoastra specifice.

Ce se intampla la o vizita in cabinet?

Programarile de profilaxie dentara Brasov dureaza de obicei aproximativ o ora, desi acest lucru poate varia in functie de sanatatea orala. Iata ce se intampla la o vizita tipica de profilaxie dentara!

Stomatologul dumneavoastra va vorbi cu dumneavoastra despre cum va simtiti dintii si gingiile. Ar trebui sa subliniati orice disconfort sau potentiale probleme pe care le-ati observat. De asemenea, medicul dentist va va intreba despre orice alte modificari in istoricul dumneavoastra medical de la ultima intalnire.

Stomatologul dumneavoastra va efectua o examinare vizuala a gurii, dintilor si gingiilor. Cu ajutorul instrumentelor de marire, medicul stomatolog va va examina indeaproape dintii si gingiile. De asemenea, va examina gatul ca parte a unui screening de baza pentru cancerul oral.

Stomatologul dumneavoastra sau un igienist dentar va va curata dintii. Aceasta este o curatare dentara standard in majoritatea cazurilor. Pot fi planificate si alte proceduri de curatare. Cu toate acestea, veti sti despre aceste proceduri inainte de a va vizita medicul dentist, deoarece acestea vor trebui programate din timp.

Se poate efectua sondaj parodontal. Aceasta procedura masoara adancimea tesutului gingival. Buzunarele in care gingiile s-au indepartat de dinti sunt adesea un semn al bolii gingiilor sau al bolii parodontale mai dezvoltate. Aceasta procedura se efectueaza de obicei daca aveti antecedente de boli gingivale.

De retinut

Pot fi efectuate raze X. Cele mai multeprogramari de profilaxie au radiografii incluse in program. In functie de sanatatea orala, medicul dentist poate recomanda radiografii doar o data pe an si nu la fiecare programare.

Stomatologul dumneavoastra va discuta cu dumneavoastra despre rutina dumneavoastra de ingrijire a sanatatii bucale. Acesta va poate oferi sugestii pentru produse si va pot ajuta sa va imbunatatiti rutina acasa, oferindu-va sfaturi despre folosirea atei dentare, periaj sau ingrijirea lucrarilor dentare, cum ar fi punti, coroane si implanturi.

De asemenea, in cadrul acestor vizite de profilaxie dentara Brasov se pot efectua proceduri de folosire a atei dentare si lustruire. Aceste proceduri sunt adesea efectuate de un igienist in loc de medicul dentist.

Tratamentele cu fluor sunt de obicei oferite ultimele. Multi pacienti aleg sa primeasca tratament cu fluor, dar este optional. In acest moment pot fi aplicati si etansantii utilizati pentru a proteja dintii.

Check Also

Dezinfectant Saloane

Dezinfectant Saloane

Ce trebuie sa stiu cand folosesc un dezinfectant saloane In zilele noastre, intelegerea diferentei dintre …

Close