vineri , iulie 19 2024
Home / Servicii / Instalatii Electrice Pentru Cladiri de Birouri

Instalatii Electrice Pentru Cladiri de Birouri

Avantajele becurilor LED pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri

Atunci cand se aleg becurile pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri, in majoritatea cazurilor se opteaza pentru cele cu tehnologia LED. In acest articol veti afla care sunt unele dintre avantajele de top ale acestor becuri, si veti afla de ce sunt preferate in locul alternativelor existente.

Importanta ledurilor pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri

Instalatiile electrice corespunzatoare, iar aici se regaseste si instalatia de iluminat, joaca un rol crucial in ceea ce priveste buna functionare a unei cladiri de birouri.

Aici isi pot desfasura activitatea diversi specialisti, in functie de domeniile de activitate in care lucreaza. De aceea, printre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le amintim este iluminatul.

Cand vine vorba despre iluminat in cladirile de birouri, este recomandata utilizarea tehnologiei LED, iar acest lucru se datoreaza numarului mare de avantaje pe care le ofera. In continuare puteti descoperi mai multe astfel de avantaje:

1. LED-urile sunt eficiente din punct de vedere energetic

Este rentabila alegerea LED-urilor cand vine vorba despre instalatii electrice pentru cladiri de birouri, dat fiind faptul ca sunt eficiente din punct de vedere energetic.

Instalatii Electrice Pentru Cladiri de BirouriCa idee, luminile LED sunt cu pana la 80% mai eficiente decat iluminatul traditional, cum ar fi luminile fluorescente si incandescente. Trebuie precizat ca 95% din energia din LED-uri este transformata in lumina si doar 5% este irosita ca si caldura. Acest lucru este comparat cu luminile fluorescente care transforma 95% din energie in caldura si doar 5% in lumina.

De asemenea, luminile LED consuma mult mai putina putere decat iluminatul traditional; un bec fluorescent tipic de 84 de wati poate fi inlocuit cu un LED de 36 de wati pentru a oferi acelasi nivel de lumina.

Consumul mai mic de energie reduce costurile lunare pentru iluminatul acestor cladiri de birouri, si mai mult decat atat, scade emisiile de gaze cu efect de sera.

2. Nu contin elemente toxice

Merita luata in considerare instalarea LED-urilor cand vine vorba despre instalatii electrice pentru cladiri de birouri, si deoarece nu contin elemente toxice. Majoritatea birourilor folosesc in prezent benzi fluorescente care contin substante chimice nocive, cum ar fi mercurul.

Acest element chimic va contamina mediul atunci cand este aruncat printre deseurile gropii de gunoi. Eliminarea trebuie aranjata printr-un transportator de deseuri inregistrat.

In schimb, trecerea la LED evita implicatiile de cost si timp necesare pentru eliminarea conforma, si ajuta la protejarea mediului de alte deseuri toxice.

3. Sunt necesare mai putine lumini

LED-urile au o calitate mai buna a distributiei luminii si concentreaza lumina intr-o directie, spre deosebire de alte tipuri de iluminat. Celelalte tipuri de becuri irosesc energie emitand lumina in toate directiile, luminand adesea zonele in care lumina nu este necesara (cum ar fi tavanul).

Aceasta inseamna ca sunt necesare mai putine lumini LED pentru a obtine acelasi nivel de luminozitate emis de luminile fluorescente si incandescente. Mai putine lumini vor reduce consumul de energie, si prin urmare, vor fi un beneficiu pentru mediu.

4. Durata de viata indelungata

O durata de viata mai lunga inseamna emisii de carbon mai mici. Luminile LED dureaza pana la 30.000 de ore, reducand nevoia de inlocuiri frecvente. In schimb, becurile traditionale pot avea o durata de viata de maxim 1200 de ore, ceea ce este mult mai putin in comparatie cu LED-urile.

Acestea sunt asadar, avantaje semnificative pe care le are tehnologia LED in comparatie cu celelalte tehnologii atunci cand vine vorba despre iluminat.

Este evident asadar, ca atunci cand vine vorba despre instalatii electrice pentru cladiri de birouri, LED-urile sunt principala optiune de luat in considerare.

Check Also

Sisteme de Supraveghere Video Brasov

Sisteme de Supraveghere Video Brasov

De ce opteaza antreprenorii pentru sisteme de supraveghere video Brasov? Pentru foarte multi antreprenori, folosirea …

Close