vineri , iulie 19 2024
Home / Constructii / Instalatii Electrice

Instalatii Electrice

Care sunt problemele comune aparute la instalatii electrice?

In viata de zi cu zi, pot aparea probleme la instalatii electrice in fiecare locuinta. De fapt, exista situatii in care aceste probleme ale instalatiilor electrice apar si in cladiri comerciale sau in cladiri industriale.

Ca idee, firele deteriorate sau imbatranite pot duce la urgente majore, cum ar fi incendii, daca nu sunt inlocuite. Daca aveti probleme cu cablarea in casa, este esential sa rezolvati problema imediat.

Si acesta cu siguranta nu este un proiect de bricolaj, ci veti avea nevoie de ajutrul unui electrician autorizat ANRE.

Puteti lua legatura si cu o firma de specialitate, care are angajati mai multi electricieni profesionisti, care pot a vina la casa dvs. pentru a examina cablajul, a identifica problema si a o repara in siguranta.

Instalatii electrice: Probleme des intalnite

Daca observati oricare dintre semnele de avertizare de mai jos, trebuie sa luati cat mai repede legatura cu un electrician sau cu o firma de specialitate in Instalatii Electrice.

Acestia sunt specialistii carre va vor asigura ca locuinta dumneavoastra ramane in siguranta si ramane alimentata cu energie electrica.

1. Lumini care palpaie sau se estompeaza

Daca observati ca luminile dvs. palpaie sau se estompeaza, ar putea fi un semn al unei probleme electrice subiacente. Aceasta problema este adesea asociata cu circuite supraincarcate sau conexiuni de cabluri slabite. Ignorarea luminilor palpaitoare poate duce la supraincalzire si la potentiale incendii electrice.

Este usor sa ignorati luminile palpaitoare, care apar adesea in timpul furtunilor sau atunci cand exista presiune asupra sistemului electric local.

Daca aceasta este o problema comuna in casa dvs., trebuie sa solicitati electricienilor sa evalueze situatia si sa vada daca este nevoie de reparatii. Daca sunt necesare reparatii, acestia le vor efectua.

Daca nu sunt necesare reparatii, cel putin va spun ca situatia este sub control si nu aveti de ce sa va faceti griji.

2. Declansari frecvente ale intrerupatorului

Trebuie sa mergeti in mod regulat la subsol (sau oriunde se afla panoul electric) pentru a reseta un intrerupator declansat? Acesta nu este doar un inconvenient.

Instalatii ElectriceInstalatii Electrice – Este un avertisment ca circuitele din casa dvs. se supraincarca in mod regulat. Aceasta poate fi din vina aparatelor care functioneaza defectuos, dar poate fi si o problema cu cablurile deteriorate sau circuitele care nu pot face fata sarcinii necesare.Este posibil ca problema sa fie cauzata si de panoul electric in sine, care este vechi si uzat.

In acest caz se va inlocui panoul, iar aceasta actiune va fi efectuata de catre un electrician autorizat care lucreaza pe cont propriu sau de catre un electrician angajat al unei firme de specialitate.

Insa, daca panoul electric nu este vechi si uzat, specialistii vor gasi sursa problemei si o vor rezolva.

3. Miros de arsura

Un miros acru de ars in casa dvs., in special unul care se afla langa prize sau panoul electric, este o preocupare imediata. Acesta este mirosul firelor supraincalzite care poate declansa un incendiu electric. Inainte de a apela la electricieni profesionisti, opriti curentul din acea zona a casei de la tabloul electric.

4. Prize sau intrerupatoare care sunt calde la atingere

Cand atingeti o priza sau un comutator si observati ca se simte cald la atingere, este un semn ca poate exista o problema cu cablajul electric din spatele acestuia.

Prizele calde sau intrerupatoarele pot indica conexiuni slabite sau circuite supraincarcate, care sunt o sursa majora de pericole de incendiu. Apelati la serviciile unui electrician sa inspecteze prizele, sau luati legatura cu o firma de instalatii electrice.

Acestea sunt dupa cum se poate vedea, unele dintre problemele comune aparute la instalatiile electrice. Din fericire insa, un electrician sau o firma de instalatii electrice va poate ajuta, remediind problema aparuta, oricare ar fi ea.

Close