joi , februarie 22 2024
Home / Casa si Gradina / Balcon De Sticla

Balcon De Sticla

Ce avantaje are un balcon de sticla comparativ cu alternativele?

Alegerea unui balcon de sticla poate vi se pare o decizie ciudata, tinand cont ca exista alternative. Cele mai multe constructii, iar aici ne referim atat la case si apartamente cat si la cladiri comerciale si industriale au alte tipuri de balcoane.

Acestea sunt construite din zidarie sau din metal (exista mai multe optiuni cand vine vorba despre balcoane metalice).

Se stie atat despre balcoanele din zidarie cat si despre cele metalice, ca sunt durabile si rezistente. Despre sticla se stie ca este fragila. In aceste conditii, apare in mod evident curiozitatea oamenilor, de ce sunt alese aceste balcoane de sticla.

Si din cate se poate vedea cu ochiul liber in fiecare localitate din tara, aceste balcoane apar in cazul cladirilor noi, dar si in cazul cladirilor vechi, care sunt renovate.

Avantajele unui balcon de sticla

Este evident faptul ca aceste balcoane de sticla au foarte multe avantaje. Tocmai datorita acestor avantaje, sunt din ce in ce mai populare, si inlocuiesc incet dar sigur celelalte balcoane. Vom enumera cateva dintre aceste avantaje ale balcoanelor din sticla in continuare.

1. Aspect estetic

Trebuie sa dam cezarului ce-i al cezarului, cand vine vorba despre aspectul estetic al unui balcon din sticla. Acesta adauga o nota de eleganta si de frumusete oricarei cladiri, indiferent ca este o cladire comerciala, rezidentiala sau ce destinatia are cladirea.

Balcon De SticlaAspectul lor transparent si liniile curate au avantajul de a se potrivi perfect cu orice stil arhitectural. Un astfel de balcon, poate in orice moment sa reprezinte punctul focal al unei cladiri.

In plus, puteti alege intre sticla inramata sau fara rama pentru a crea un aspect unic si uimitor. Rama unui astfel de balcon poate fi din aluminiu, care se potriveste perfect cu sticla. Si un balcon fara rama insa arata fabulos, daca este din sticla.

2. Usor de curatat si de intretinut

Sticla este un material foarte usor de curatat. Puteti sa o stergeti cu o carpa umeda, sau sa o spalati cu o solutie pentru spalarea ferestrelor si cu o carpa.

Sau, puteti sa folositi apa cu otet, si veti obtine ferestre curate. In ceea ce priveste intretinerea, o un balcon de sticla nu necesita lustruire, nu necesita vopsire si nici nu rugineste precum balconul de metal. Nici nu se cojeste precum balconul din lemn.

Practic, balconul din sticla nici nu trebuie intretinut. Daca apar ciobituri ale sticlei, cestea pot fi reparate de specialisti sau puteti chiar sa le reparati pe cont propriu.

3. Patrunderea luminii

Sticla permite trecerea luminii si sporeste lumina din casa dumneavoastra. Aceasta lumina naturala este deosebit de utila in conditiile in care poate sa creeze senzatia unei locuinte mai spatioase. Totodata, lumina din incapere ajuta la formarea unei atmosfere relaxanta si placuta.

Si, avanta cat mai mult timp din zi lumina in casa, nu trebuie sa aprindeti becul, astfel ca economisiti si energie.

Deci, faptul ca balconul permite ca lumina sa patrunda in locuinta, in timp ce balconul din zidarie sau din metal nu permite, reprezinta un avantaj pentru balconul din sticla.

4. Durabilitatea

In cele din urma, sticla este surprinzator de durabila. Este intarita pentru a se asigura ca nu se va sparge si nu se va fisura usor. In plus, aceasta nu sufera de coroziune si nu este afectata de insectele care plictisesc lemnul.

Veti vedea ca durata de viata a unui balcon de sticla este mult mai mare decat v-ati asteptat. Poate dura o viata un astfel de balcon, deci cu siguranta merita sa investiti banii intr-o astfel de achizitie.

Asadar, exista suficiente avantaje pe care un astfel de balcon le are. Deci, este firesc sa reprezinte optiunea preferata a oamenilor, in locul celor din zidarie sau din metal.

Check Also

Serramenti in PVC

Serramenti in PVC

Vantaggi Sostenibili: Serramenti in PVC e l’Ecologia di Casa Tua I serramenti in PVC sono …

Close